Angelica Wallén


1-Angelica_Wallen

Var var du när vi började?

När vi började vårt samarbete hade jag spelat tre säsongen i den danska ligan.  I Sverige klarade jag mig på att vara fysisk stark men också lite långsam. Då jag kom till Danmark kände jag mig stark jämfört med mina med och motspelare men också betydligt långsammare. För att prestera i den danska ligan måste du vara rapp, snabb och explosiv då allt går så mycket snabbare jämför med den svenska elitserien. Det var just detta som du hjälpte mig med.

Vad har du lärt dig?

Jag skulle säga att jag har upplevt vårt samarbete som inspirerande och spännande. Du har, för mig presenterat många nya pass och övningar som jag inte provat på förr. Vi har haft fokus på att jag ska bli rappare mer explosiv och snabbare, inte bara i fötterna utan i hela kroppen även exempelvis skottrörelsen. Det är framförallt skottrörelsen jag har märkt stor förbättring på och det kan jag tacka medicinbollspassen och de powerpassen för. Du har varit väldigt öppen och vår kommunikation har varit tät och kontinuerlig vilket har gjort att du har kunnat ge mig en planering från vecka till vecka allt utifrån hur kroppen känns och hur matchschemat ser ut.

Hur hjälpte jag dig att nå målet?

Det är inte bara träningspass du har hjälpt mig med utan har också sett många av mina matcher och på så sätt skapat dig en bild av hur jag rör mig på banan. Detta har underlättat då vi har pratat träning men det har också varit skönt att kunna bolla spelidéer och tankar kring matcher med någon som inte är i eller omkring mitt lag. Det har ofta varit skönt att få en åsikt ”utifrån” som inte påverkas av några andra.

Jag har tränat på hög nivå i många år och min övningsbank sen tidigare har varit välfylld. Men innehållet i min bank har utökats kraftigt efter vårt samarbete. Det du också har lärt mig är hur jag ska lägga upp min träning från vecka till vecka, när vissa pass kan kombineras med andra och inte. Det är något jag sätter stort pris på för det är något jag inte haft kunskap om tidigare. Så gäller också då det gäller att ta vilodagar.

Vad tar du med dig?

Jag tar med mig det mesta du lärt mig från vårt samarbete. Utöver en massa bra övningar så tar jag med mig att jag inte alltid behöver träna så mycket, utan att kroppen ibland mår bra av att träna kortare ”lättare” pass med längre vila och explosivitet då man väl kör själva övningen.

 

Något som du kan tänka rekommendera andra?

Jag skulle verkligen rekommendera dig till andra som vill förbättra sig på något område i sin träning. Du går all in för att bidra med det du kan för att individen ska uppnå sina mål. Detta driv märker man som utövare då du tar till de medel och lägger den tid som verkligen behövs för att få ut bästa möjliga resultat.

 

Årets spelare och Årets fighter 2014-2015 för Randers HK – Danmark
Årets spelare Angelica Wallén