Fotbollsfys


Min filosofi för hur man ska bedriva fotbollsanpassad fysträning hämtar jag från de ledande länderna inom modern fotboll och det är Holland,  Spanien, Belgien och Tyskland. Det är en integrerad modell där styrkan, styrke uthållighet, power, snabbhet, snabbhetsuthållighet, koordination, uthållighet, dynamisk rörlighet och skadeförebyggande uppvärmning  ska bedrivas på fotbollsplan. Vilket jag kan göra i grupp eller anpassa individuellt efter spelarnas behov och position på plan.

Det kan även göras med eller utan boll. Allt beror  på var spelaren befinner sig i sin utvecklingsnivå så väljer man med boll eller både och.

Hela upplägget följer en noggrann årsplan med en specifik periodisering av de fem fysiska egenskaper (koordination, styrka, snabbhet, uthållighet och rörlighet) för försäsong, under säsong och efter säsong.

Hela PROFFS KONCEPTET bygger på ovanstående modell och om er förening är intresserad av en eller flera utbildningar så kan ni skicka en förfrågan här. Alla utbildningar kan göras genom SISU Väst.